Alle activiteiten van Viotta in de maand april zullen helaas niet doorgaan. Daarnaast moeten we ons er voorzichtig op voorbereiden dat ook per 1 mei nog niet alles weer normaal zal zijn.

Concreet betekent dit 

  • dat er geen repetities zijn op zaterdagen in april;
  • het voorspelen, dat voor sommige orkesten op 18 en 19 april zou plaatsvinden, wordt verplaatst naar een latere datum en krijgt eventueel een alternatieve vorm;
  • het repetitieweekend voor Sinfonietta, 16 en 17 mei, blijft vooralsnog op onze agenda staan, totdat er meer bekend is over de situatie in de maand mei;
  • de studiedag op 6 juni voor Voorbereidend Ensemble en Juniorensemble blijft voorlopig ook staan;
  • het concert dat stond gepland voor Sinfonietta op 7 juni is afgelast 

Op dit moment is de grote vraag wanneer onze orkestleden eindelijk weer samen kunnen musiceren. Zo lang dat onduidelijk is, is het moeilijk plannen maken. Wel is het de bedoeling van het bestuur om het muziekjaar van Viotta samen af te sluiten op de geplande concertdata, 4 en 5 juli, maar in aangepaste vorm. De dirigenten zijn al aan het nadenken over alternatieven voor het geval een “echt” concert niet haalbaar is. 

Het bestuur heeft ook moeten besluiten om de tournee van het Symfonieorkest naar Slovenië, die stond gepland voor half juli, uit te stellen tot de zomer van 2021. Er is ruim een jaar veel werk verzet om de tournee naar Slovenië te organiseren en door de reis uit te stellen, heeft het bestuur goede hoop dat niet al het werk voor niets is geweest. De betaalde tourneebijdrage zal worden teruggestort.

We hopen dat iedereen gezond is en blijft in deze moeilijke tijd, en dat je ook thuis van muziek blijft genieten.

Bestuur Viotta Jeugdorkesten