Het Symfonieorkest telt ongeveer 55 gevorderde musici tussen de 15 en 21 jaar en staat onder leiding van dirigent René Gulikers. De leden van het orkest komen voort uit de andere Viotta-orkesten, het Jeugdorkest en Jeugd Sinfonietta en door instroom van jongeren die tot dan toe elders in een orkest speelden.

Het orkest speelt uiteenlopend repertoire. Zo staan zowel grote klassieke werken op het programma als stukken van hedendaagse componisten. Er worden geen bewerkingen gespeeld, maar altijd originele composities. Het orkest werkt met gerenommeerde professionele coaches, veelal afkomstig uit het Residentie Orkest. In samenwerking met het Prinses Christina Concours biedt Viotta jaarlijks een veelbelovende deelnemer van dit concours een mogelijkheid om als solist met het Symfonieorkest een concert te verzorgen.

Het orkest maakt om het jaar een buitenlandse concertreis. In 2020 is onze tournee niet doorgegaan vanwege de pandemie, maar in de zomer van 2021 ondernemen we een concertreis in Nederland. De volgende tournee zal in 2023 plaats hebben.

Repertoire en bladmuziek

De dirigent heeft ook voor het komende jaar een uitdagend programma gekozen. Zoals gebruikelijk speelt het orkest drie verschillende programma's. 

Orkestleden kunnen na inloggen op de homepage in het submenu Symfonieorkest een pagina met Bladmuziek zien. Hier vind je de bladmuziek die je dit seizoen gaat spelen. Download alleen jouw partij. Op het gebruik van deze bladmuziek zitten meestal auteursrechten, waarvoor Viotta betaald heeft. Gebruik de bladmuziek dus niet zomaar ergens anders voor. Overleg eerst met je orkestbegeleider en/of dirigent als je de bladmuziek toch wilt gebruiken.